Lei av briller og linser?

Øyelaserbehandling

Antall personer som investerer i øyebehandling er i sterk vekst. Mange ønsker seg et liv uten briller og linser. Er du født med nedsatt syn eller får en synsendring i 40 – 50 årene er det hjelp og få. Behandlingsmetodene er flere og blir både mer avanserte og sikrere. Nå lanserer en av de største aktørene innen øyebehandling i Skandinavia, Memira,  en ny behandlingsmetode for den som er avhengig av lesebriller. MemiragardkvaaleDen nye metoden heter Kamra, Leselinse med FemtoLASIK, og går ut på å implantere en leselinse i øyet. Linsen opereres inn ved hjelp av laser og plasseres over pupillen. Fordelene med denne behandlingen er at man opprettholder god synsstyrke også på avstand samt at implanteringen er reversibel, noe som gjør det mindre ”skremmende”. Hvilken behandling passer for deg? Det finnes to hovedtyper behandling, med og uten laser. Laserbehandlingen benyttes for å behandle generelt nedsatt syn, dvs rettet mot deg som bruker briller eller linser permanent. Aldersbetinget nedsatt syn, som mange opplever i 40 – 50 årene, behandles ved et kirurgisk inngrep hvor linsen i øyet skiftes ut. Dette er den samme behandlingen som for grå stær.

Hva innebærer en laseroperasjon av øyne?

LASIK og FemtoLASIK LASIK er metoden som passer for de fleste. Inngrepet skjer ved at det først lages en flik ytterst på hornhinnen som legges til side som et lokk. Deretter brukes laseren til å korrigere synsfeilen, før lokket legges på igjen og festes raskt. Legningstiden er kort, de fleste kan arbeide og kjøre bil allerede dagen etter behandlingen. FemtoLASIK er en videreutvikling av LASIK metoden og kan også utføres på personer med tynn hornhinne, noe som var en begrensning med den tradisjonelle LASIK metoden. FemtoLASIK metoden er også mer skånsom og en metode som anbefales for stadig flere. LASEK Har du en stor synsfeil eller ekstra tynn hornhinne, og det ikke er tilrådelig med LASIK eller FemtoLASIK, er LASEK metoden et behandlingsalternativ. Denne metoden består av et noe større inngrep og har noe en lengre rekonvalenstid. Ingen av disse tre metodene benyttes for behandling av aldersbestemt synsnedsettelse. For behandling av alderssyn brukes RLE behandlingen. Dette er den samme metoden som benyttes  ved behandling av grå stær. Over 40.000 personer får utført denne operasjonen i Norge pr år. RLE Grunnen til at synsevnen for mange reduseres i 40 års alderen er at synslinsen i øyet blir stivere og mister mye av fleksibiliteten. Den eneste løsningen er å skifte ut synslinsen med en kunstig linse. Dette er en rask (ca 15 min/øye) og ukomplisert behandling med kort rekonvalenstid. Enkelte pasienter kan ha behov for kompletterende laserbehandling, noMemira1grethe1e som inngår i prisen.

Kan alle behandles med laser?

Nei, ca 25% av de som tar kontakt kan vi ikke hjelpe, sier klinikkleder ved Memiras avdeling i Bergen, Grethe Cecilie Bjørnestad. Det stilles visse fysiske krav før en behandling kan starte. Hornhinnen må ha en viss tykkelse, synsfeilen må ligge i intervallet -10 til +4 og synet må være stabilt. Gravide kan ikke behandles. I tillegg kommer diverse øyesykdommer og tilstander som gjør operasjon umulig. Vi vil så gjerne hjelpe alle, men sikkerheten går foran alt, sier Bjørnestad. Når det gjelder RLE behandling av alderssyn kan de fleste behandles.

Er øyelaserbehandlingen risikabel?

Øyelaserbehandling er en av de vanligste behandlingene i verden og regnes som en meget sikker og trygg behandling. På verdensbasis oppstår det kun et lite antall komplikasjoner. De fleste komplikasjonene lar seg behandle. Det viktigste er at pasientene følger våre retningslinjer 100%, sier Bjørnestad. 20 år i Bergen Memira startet i Bergen for tre år siden, men klinikken har røtter helt tilbake til 1990. Klinikken holder til i Strandgaten hvor også operasjonene utføres. Vi merker økt interesse fra befolkningen i Bergen og omegn, sier klinikklederen som har vært med siden starten. Gunstig finansiering Mange tror det er dyrt å få utført en øyebehandling. Faktum er at det på sikt koster mer å bruke briller og linser. Memira har fast pris på alle behandlingene, inkludert oppfølging og eventuell kompletterende behandling. Ønsker du ikke betale alt på en gang tilbys også delbetaling opp til 60 måneder. Vi oppfordrer interesserte til å ta kontakt for en uforpliktende samtale, sier Grethe Bjørnestad. Memiralogo

You may also like...