Vet før du går: Hvordan er en allergitest?

Allergier

Hvis du har allergi, er du ikke alene. Mer enn 50 millioner amerikanere har allergier, noe som gjør dem til den sjette vanligste årsaken til kronisk sykdom. Men det er ikke nok å vite at du er en av millioner som lider. For å behandle allergi mer effektivt, må du først vite hva som forårsaker dine allergiske reaksjoner. Allergitester er raske og smertefrie måter å finne ut av. Finn ut hvordan allergitester gjøres før du drar til avtalen.

Hva allergier og allergitester er

Allergier er immunsystemets respons på visse triggere, kalt allergener. Det finnes noen få typer allergier: sesongmessige allergier som pollen og noen typer mugg; flerårige allergier, som vanligvis er forårsaket av støvmidd, og katte- eller hundehår; og matallergier. Hvete, egg, melk, peanøtter, trenøtter, soya, fisk og skalldyr er de vanligste kildene til matallergi, men all mat kan være et allergen.

Hvis du vil vite dine spesifikke allergener, trenger du en allergitest. Hva er allergitester? Det er to typer: hudprøver og blodprøver. «Begge er like gyldige og veldig gode til å oppdage allergier, og blir totalt sett betraktet som sammenlignbare tester,» sier Christopher Webber, MD, en allergiker ved Sky Ridge Medical Center i Lone Tree, Colorado.

Hvordan gjøres allergitester?

Selv om begge testene er enkle og nøyaktige, er blodprøven mer praktisk. Ifølge Dr. Webber kan en blodprøve tas på legekontoret når som helst på dagen, krever ikke tom mage og du trenger ikke slutte å ta allergimedisiner. Ulempen er at testresultatene tar lengre tid å behandle. Du vil motta dem innen en uke, sier Webber.

En hudtest må gjøres på en allergikerkontor, ifølge Weber, og du kan ikke ta antihistaminer i fem til syv dager før testen – men du vil ha resultater om omtrent 20 minutter. Webber forklarer hvordan en allergitest er: En allergiker vil gni plastbiter som har blitt dyppet i forskjellige allergener – mat, dander fra kjæledyr eller pollen fra forskjellige trær, gress og ugress – på ryggen din.

You may also like...