Hva er hemmeligheten til Zlatan?

Zlatan

Det har vært litt av en jubelsesong for Zlatan Ibrahimovic i Manchester United. Mange rynket nok på nesen over at han bestemte seg for å dra til Premier League i en alder av 35 år. Den øverste divisjonen i England er nemlig kjent for høy intensitet, og det er en kjensgjerning at pilen begynner å peke nedover for de fleste fotballspillere når de bikker 30 år.

Zlatan har allikevel bevist alle at han fortsatt har mye å bidra med på det høyeste nivået, så hva er hemmeligheten hans? Hvordan greier han å holde seg i en så fantastisk form, samtidig som den fire år yngre spisskollegaen Wayne Rooney ser ut som han bærer en diger ryggsekk rundt på banen?

Zlatan kan skyte United til heder og ære

Faktum er at United hadde vært i alvorlig trøbbel hvis Zlatan ikke hadde signert for de røde djevlene i fjor sommer.  De to målene hans mot Southampton i ligacupfinalen bidro til at United tok årets første tittel, les mer om saken her: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/Premier-League/zlatan-sikret-united-pokal. Mourinho innrømte i etterkant at United var heldige som vant kampen. Southampton førte nemlig oppgjøret i store deler, men de hadde ikke en matchvinner som Zlatan på laget. Mourinhos menn er fortsatt med for fullt i både FA-cupen og Europa League, og kanskje klarer laget å vinne tre cuptitler denne sesongen. Du får i øyeblikket gode odds på at United kan ta en sjelden trippel, men laget er i øyeblikket den største favoritten hos bookmakerne til å vinne Europa League. I FA-cupen derimot, får du opptil hele åtte ganger innsatsen hvis du vedder på at de røde djevlene klarer å forsvare cupgullet fra i fjor.

Zlatan

Zlatan har all grunn til å være fornøyd med innsatsen i årets sesong.

Som en profesjonell utøver har Zlatan selvsagt et veldig høyt adrenalinnivå etter en kamp han har spilt foran titusenvis av tilskuere, men han har i flere intervjuer understreket viktigheten av å få nok søvn. Jo eldre man blir, desto mer søvn trenger man, og godt voksne mennesker bør sove minst 7–8 timer hver natt.

Før du begynner å trene er det også viktig at du har en fast oppvarmingsrutine. Dette hjelper kroppen med å komme i gang, samtidig som det hindrer skader hvis du skal utføre øvelser som krever mye eksplosivitet og hurtighet. Strekkfaren er nemlig stor hvis du ikke har varmet opp på en ordentlig måte, noe faste rutiner og øvelser kan hjelpe deg med å forhindre.

Du blir hva du spiser

Dette utsagnet gjelder i høyeste grad også for toppidrettsutøvere, og Zlatan har i flere intervjuer understreket viktigheten av å ha et sunt og balansert kosthold. Det du spiser bør derfor tilpasses hvor aktiv du er. Trener du daglig, kan du putte i deg mer proteiner og karbohydrater. Hvis du derimot trener et par ganger i uken, kan du øke kaloriinntaket de dagene hvor du er mest aktiv.

Den svenske superstjernen har også understreket viktigheten av å lytte til musikk mens man trener. Zlatans personlige favoritt er reggae, men du kan selvsagt velge den musikksmaken som passer deg best. Husk at målet i første omgang ikke er å få en kropp som Zlatan, men heller komme i aktivitet slik at du får en lettere hverdag. Trening hjelper nemlig med å frigjøre stress, og du kommer raskt til å oppdage at du presterer bedre både på jobb og i hjemmet hvis du følger noen av Zlatans treningstips.

 

You may also like...