Kan akkupunktur lindre kroniske smerter ?

Akkupunktur

I søken etter å lindre kroniske smerter, kan det i utgangspunktet ikke høres ut som en god idé å ha små nåler satt inn i huden din. Men de millioner av amerikanere som prøver akupunktur hvert år kan være uenige. Den alternative terapien får gjennomslag både hos pasienter og leger, og forskning tyder på at den kan være en effektiv behandling for kronisk hodepine og kneartrose samt nakke- og korsryggsmerter.

Mange leger bruker akupunktur for å støtte konvensjonelle behandlinger som medisinering, fysioterapi og livsstilsendringer. «Du legger til akupunkturen for å se om det vil hjelpe,» sier Leon Egozi, MD, en kirurg og funksjonell lege tilknyttet Aventura Hospital and Medical Center i Aventura, Florida. Dr. Egozi utfører ikke akupunktur selv, men har anbefalt det til pasienter. «Jeg innlemmer det i de andre tingene jeg gjør – trene, prøve å få dem til å sove bedre og redusere stress.»

Med opprinnelse i Kina, har akupunktur eksistert i omtrent 2000 år, men vi har bare så vidt begynt å forstå hvordan behandlingen kan bidra til å lindre noen kroniske smerter. Her er hva forskningen har avslørt så langt – og hvordan praksisen kan være til nytte for deg.

Hvordan akupunktur fungerer
Den tradisjonelle oppfatningen er at akupunktur kan balansere qi, eller livskraft. Utøvere gjør dette ved å plassere nåler langs 14 forskjellige kanaler i kroppen din som energi sies å strømme gjennom. I dag mener noen eksperter at denne prosessen har fysiologiske effekter som bidrar til å lindre smerte. En teori er at akupunktur har vært knyttet til frigjøring av endorfiner, de «feel-good»-kjemikaliene i kroppen din som fremmer lykke og lindrer ubehag.

Akupunkturbehandlingen er tilpasset hver enkelt og kan variere fra økt til økt. Behandlingen din kan avhenge av:

  • Tilstand og symptomer
  • Generell livsstil
  • Fysiske egenskaper, inkludert hud, bein, kroppsbygning og lukt
  • Emosjonell tilstand og personlighetsegenskaper
  • Akupunktørens foretrukne teknikk(er)

You may also like...