Hold hjernen skarp med spill og moro

Kryssord

Mange er opptatt av å holde seg i form, enten det er med gåturer, styrkeøkter på treningsstudioer, joggeturer med venner eller andre måter å holde seg i aktivitet på. Dette er selvsagt veldig bra, men en time trim som ofte ikke får samme type oppmerksomhet er hjernetrim. Det å trimme hjernen er minst like viktig som resten av kroppen, og på mange måter kan hjernen sammenlignes med en muskel. Ved å trene hjernen og holde den aktiv, kan du forbedre den.
Mens du med vanlig trening helst skal bli fysisk sliten, trener du ikke nødvendigvis å gå utendørs for å trene hjernen. Det finnes mange slags former for hjernetrim man kan benytte seg av når man er hjemme.

Kryssord

Kilde: pixabay

Kryssord og sudoku
Kryssord er en klassiker blant mange i dagens eldre generasjon, og det var alltid vanlig å løse kryssord som fulgte med aviser og ukeblader. Sudoku er et annet spill som trimmer hjernen på ypperlig vis, der målet er å plassere sifre i rutemønstre. Mange kaller det for et kryssord der bokstavene er byttet ut med tall.

Videospill
Mange ser på PC- og videospill som underholdning, men faktum er at mange spill kan by på svært god hjernetrim. Mange spill kan trene opp både synsoppfattelsen og koordinasjonen til de som spiller. I tillegg krever mange spill at man må tenke logisk for å løse ulike utfordringer og gåter for å komme seg videre i spillet. Reaksjonsevnen er noe annet som må være på topp for å komme seg videre i mange videospill.

Det er mange typer online spill på nettet som krever strategi. De som driver med sportsspill og oddsspill må ofte bruke logisk tenkning for å komme frem til hva som er sannsynligheten for hvert utfall for å se om det er verdi i oddsen. Dette gjør at man må resonnere seg frem til de ulike sannsynligheten, noe som også trener opp matematiske ferdigheter.
I tillegg kan man spille mange andre spill på nettet helt gratis. Kryssord og sudoku finnes ikke lenger kun i papirformat i aviser og blader, men på nett finnes det mange sider der man kan spille disse spillene helt gratis.

Xbox kontroller

Kilde: pixabay

Bøker går aldri av moten
Mange sier at det å lese en god bok kan forlenge livet, og det er ingen tvil om at det å lese bøker kan stimulere hjernen på positiv måte. Ved å lese bøker kan du lære deg nye kunnskaper, samtidig som du kan få utvidet ordforrådet og språkforståelsen. Det er et kjent faktum at kognitiv aktivitet hjelper til med å holde hjernen skarp, spesielt når man blir eldre. Det å lese bøker er en av måtene man kan stimulere hjernen til å forebygge dårligere hukommelse etter hvert som man blir eldre.

Forskere har også slått fast at eldre mennesker som drev med mentalt stimulerende aktiviteter, hadde mindre sjanse for å utvikle Alzheimers, sammenlignet med de som ikke var mentalt aktive.
Sørg derfor for at hjernetrim blir en del av treningsrutinene dine, på samme måte som kondisjon og styrketrening er det.

You may also like...