Treningsråd fra de beste

1280 improve performance1

Det er ikke til å stikke under en stol at det er mye lettere å trene om våren og sommeren når været stort sett er bra og du har et ønske om å vise deg fram på stranden. Når høsten og vinteren siger på er det allikevel mange som faller fra. Er du blant disse?

For å få varige resultater bør du unngå skippertakene og trene regelmessig. Det er nemlig dette som forbedrer helsen og livskvaliteten din på lang sikt. Sett opp en fast ukeplan for dagene du ønsker å trene og se til at du følger denne. Du må heller ikke la et noe rufsete høstvær ta motet fra deg, og husk at du alltid kan plukke opp noen tips fra noen av de mest kjente idrettsutøverne.

Kalender

Innfør faste treningsdager hver uke.
«menonite calendar» (cc by-nd 2. 0)

De beste kommer alltid raskt tilbake

Ved å være godt trent kan de fleste idrettsutøvere komme raskt tilbake etter karrieretruende skader, og et godt eksempel på dette er fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic som fikk en alvorlig kneskade forrige sesong. Zlatan begynner å komme godt opp i årene, men den raske opptreningen gjorde at han fikk ny kontrakt med Manchester United i august. Dette har ført til at Manchester United er en av de største favorittene til å vinne Premier League-gullet hos bookmakeren bet365. Zlatans trener, José Mourinho, uttalte også tidligere i sommer at det ville være trist hvis Zlatans karriere skulle ende på denne måten. Det gode treningsgrunnlaget til svensken gjør at vi tipper at han er tilbake på banen over nyttår. Dette hadde gitt gode odds når han ble skadet i april, og kanskje blir den kontroversielle svensken avgjørende i gullkampen i Premier League neste vår?

Tren som Zlatan

Zlatan nærmer seg tross alt 40, og det er derfor aldri for sent å komme i gang. Kanskje har du en del magefett du ønsker å bli kvitt? En god måte å fjerne dette på er å trene med vekter. Disse løftes opp til livhøyden, og flere repetisjoner til dagen trener både magemusklene og den nedre delen av ryggen. Kanskje har du også blitt litt tregere med årene, og ønsker å forbedre hurtigheten? Da kan du trene med en stang du setter bak ryggen mens du setter deg ned i knebøy. Bruk kraften i hælene dine til å reise deg og gjenta denne øvelsen 10 ganger minst tre ganger i uken. En annen øvelse er benkpress, hvor du kan begynne med en vekt som passer deg og deretter tilpasse denne etterhvert som du kommer i bedre form. Husk at det viktigste ikke er å få en kropp som Zlatan, men å komme i gang med regelmessig trening, sånn at du får mer energi og overskudd i hverdagen.

 

You may also like...