Er du trøtt hele dagen ? Søvnapne ?

Hvis du er sliten hele tiden, er det sannsynlig at du ikke får nok søvn. Søvnapné kan være årsaken, og snorking er et tidlig advarselstegn. Finn ut om søvnapné, og symptomer som snorking, søvnmangel, søvnproblemer, tretthet og treghet og ikke får nok søvn.

Holder tungt snorking partneren din våken ? Eller enda verre, må du sove i separate rom? Truer noen med å registrere snorkingen din fordi det er utrolig støyende.

Hvordan du vet når du har søvnapné.

Det er sannsynlig at partneren din la merke til at du slutter å puste ofte om natten, og gjorde oppmerksom på det. Du vet kanskje allerede at du er søvnberøvet, fordi du er treg om dagen. Noen ganger føler du deg som en zombie, bare går gjennom bevegelsene. Kanskje du ikke kan kjøre lange avstander uten å sovne. Kanskje du tar hemmelige lur ved lunsjtid eller om dagen.

Den skjulte årsaken til tretthet kan være søvnapné, en tilstand der luftveiene lukkes under søvn.

Hjernens kamp-eller-flykt-respons vekker deg og tvinger deg til å puste. Men du er ikke våken lenge nok til å bli bevisst på det, fordi du sovner tilbake. Søvnapné kan være skremmende og true din generelle helse.

Spesielle medisinske klinikker er dedikert til å behandle søvnapné og andre søvnproblemer. De inviterer deg til å sove på sykehuset mens du sover.

Kroppen din er koblet til å registrere hjernebølger og reflekser og bevegelse. Fra søvnstudien kan du lære om tilstanden din. Du kan bli fortalt at du slutter å puste og våkner ofte, ofte mer enn en gang i minuttet. Du får bare ikke den typen dyp, avslappende søvn du trenger for å få gjennom dagen.

Tung snorking er forløperen til søvnapné. Snorking oppstår som en vibrerende resonans fordi luftveiene til en person er delvis blokkert. Søvnapné kan utvikle seg av mange grunner. Årsaken kan være forstørrede mandler eller fedme, eller det kan bare være enkel anatomi, formen på luftveiene. Med apné er det akkurat som å suge en tykk milkshake gjennom et papirstrå. Halmen faller sammen.

Søvnapné er en av de vanligste søvnforstyrrelsene som behandles av søvnspesialister, men det er en rekke andre problemer. Det er søvnvandrere, søvnpratere og søvnspisere. Noen mennesker utfører drømmene sine. Søvnproblemer kan være relatert til andre helseproblemer som hjerneslag, Lou Gehrigs sykdom og muskeldystrofi. Noen mennesker får for mye søvn, narkoleptika, og noen får ikke søvn, søvnløshet. Kanskje du jobber om natten, og søvnrutinen din bekjemper døgnrytmen, din indre kroppsklokke. Men uansett årsak til søvnapné, får du og mange som deg ikke søvn av høy kvalitet. De er søvnberøvet.

En løsning for søvnapné er bruk av en kontinuerlig positiv lufttrykkmaskin CPAP, som tvang luft inn i pustegangene mens du sover. Det tar tid å bli vant til maskinen, og en åndedrettsterapeut å justere den for deg. Maskinen fortsetter, det er en luftstrøm og pasienten nyter uavbrutt søvn i solide åtte timer.

Andre behandlinger hjelper ofte med å lindre søvnapné. Det er medisiner, enheter for munnen, og noen ganger kirurgi for å fjerne det hindrende vevet.

Når du sover godt, er du mer produktiv på jobben. Du kan levere det beste arbeidet ditt, og livet er morsommere. Snorkingen vil være mindre irriterende, så partneren din vil også være uthvilt og bekymringsfri.

You may also like...