Kan sofaaktiviteter være helsefremmende?

Study material 1 e1499871555578

Dette kan muligens virke som et merkelig spørsmål, men selv stillesitting kan før til at helsesituasjonen din kan bedre seg på lang sikt. De fleste forbinder nok ting som gaming med kvapsete tenåringer i kjellerstuen til mor og far, som lever en usunn livsstil på for mye brus og chips, men flere studier de siste årene har vist at en aktiv databruk faktisk hjelper til med å bedre livskvaliteten og brukernes kognitive ferdigheter.

Dette er således gode nyheter for et folk som tilbringer stadig mer tid foran forskjellige dataskjermer. Smarttelefonens inntog kommer også til å sørge for at vi blir enda mer stillesittende i årene som kommer, og da gjelder det å se på de positive sidene som denne såkalte inaktiviteten fører med seg.

Poker er en sikker vinner

Poker har utviklet seg til å bli et stadig mer populært nettspill i de tusen hjem, og både spillopplevelsen og spenningen fører til økt kaloriforbrenning og konsentrasjonsnivå. En person som spiller poker kan lære seg å tenke som en entreprenør og foreta smarte valg. Dette fører til at du utvider tenkeprosessen din, samtidig som du kan planlegge langsiktig og administrere dine egne penger. På nett finnes det flere tips om hvordan du kan utvide kunnskapen din om pokerspill og live casino, og det store spillutvalget av f.eks. poker, gjør det mye lettere for deg å bli dyktig i og velge varianten du ønsker å bruke hverdagen din på.

Studier nettpoker

Studier har vist at nettpoker fører til økt konsentrasjon og en rekke andre fordeler som kan brukes både privat og i jobbsammenheng.
bilde: universität salzburg

Men det stopper ikke der

I tillegg til å gjøre deg smartere, bringer poker også med seg en rekke andre helsefremmende fordeler. Poker fører blant annet til at spilleren sover bedre om natten. Den intensive bruken av hjernen i løpet av spillet fører nemlig til at du føler deg avslappet og søvnig når pokerkonkurransen er over. Studier har også vist at poker hjelper til med å balansere østrogen- og testosteronnivåene i kroppen. Dette fører til at du får en bedre koordinasjon, samtidig som blodtrykket og hjerterytmen din synker.

Annen gaming kan også gjøre nytte

Men det stopper ikke der. Videospilling generelt øker nemlig de kognitive ferdighetene til brukerne. Begrepet kognitiv beskriver en persons oppmerksomhet, persepsjon og hukommelse, noe som er tre helt sentrale begreper innen gaming. Moderat videospilling fører blant annet til en bedring av synsproblemer og at du lettere kan skille forskjellige farger fra hverandre.

I løpet av et videospill er det mange distraherende elementer som fyker over skjermen, men spiller man over tid, utvikles ferdigheten til å skille viktige ting fra gjenstander som er mindre viktige. Beslektet med dette er det faktum at dataspill gjør det lettere å beherske såkalt multitasking. Dette har blitt en viktig faktor på flere arbeidsplasser i dag, arbeidstakere som behersker å løse flere oppgaver samtidig står ofte lengst fremme i køen i kampen om de nye jobbene.

Poker og gaming fører således til en bedre helestilstand så lenge det inntas i moderate mengder. Et par timer om dagen styrker de mentale ferdighetene dine, samtidig som du utvikler evnene dine til strategisk tenking. Særlig sistnevnte kan overføres til andre situasjoner i livet, blant annet i jobbsammenheng, hvor utstrakt kontakt med andre mennesker er en viktig faktor for at du skal kunne lykkes med arbeidsoppgavene dine.

You may also like...