Massasje

 


Bli kvitt brillene dine!
Memira er størst i Norden innen øyelaser og linsebytteoperasjoner Nærsynthet, langsynthet, alderssyn eller skjeve hornhinner? Det første skrittet for å få rettet synsfeilen din, er å komme til en forundersøkelse. Her får du svar på om vi kan behandle din synsfeil. Dine øyne er i trygge hender. Les mer på www.memira.no


Aligned Fysioterapi & Muskelterapi – Sentrum – www.aligned.no
Amber Spa – Sentrum – www.amberspa.no
Atlasklinikken – Sentrum – www.atlasklinikken.no
Behandling for alle – Sletten senter – www.behandlingforalle.no
Bergen Body Work – Sentrum – www.bergenbodywork.no
Face It Hud og kroppspleie i Bergen – Sentrum – www.faceit-hudpleie.no
Haukeland MediSpa – Haukeland – www.haukelandmedispa.no
Jasmine Massasjeterapi – Landås – www.jasminemassasje.com
Klinikk Corpus Bergen – Fyllingsdalen – www.kcbergen.no
Klinikk for alle – Sentrum og Åsane – www.klinikkforalle.no
Klinikk i Bergen – Kokstad – www.klinikkibergen.no
La Serene Massasje – Nesttun – www.la-serene.com
Ma Uri Vinger – Søreidgrend – www.ma-uri-vinger.no
Mai Thai Massasje – Minde – www.maithai-massasje.no
Myk og Fin – Åsane – www.mykogfin.no
Nr 1 Spa – Fyllingsdalen – www.nr1spa.no
Pusterommet – Sentrum – www.pusterommet-bergen.no


 

Massasje er en velkjent behandlingsform som har eksistert i hundrevis av år. Målet er både økt velvære og behandling av konkrete plager. Massøren bruker både armer, albuer og i ved enkelte teknikker også føttene. Behandlingen øker blodsirkulasjonen og løsner opp spenninger og blokkeringer hos pasienten.

Det finnes to hovedretninger innen massasje, østlig og vestlig.

Den østlige retningen tar utgangspunkt i kroppens energier og søker å styre disse i en gunstig retning. Vestlig retning fokuserer på anatomi og kroppens fysiologi.

Ulike typer massasje

Klassisk massasje

Metoden er å trykke, vri og strekke hud, vev og muskler. Målet er å løse opp spenninger gjennom å mykgjøre kroppen.

Punktmassasje

Fokus på punkter i kroppen hvor det er muskelknuter. Behandleren legger trykk på punktene og oppnår heling av lidelser som har sitt utgangspunkt i muskelknutene.

Aromaterapimassasje

Massøren anvender ulike eteriske oljer under massasjen. Det finnes mange typer olje med mange ulike effekter. Disse masseres inn i huden og taes opp av kroppen.

Dypvevsmassasje

Stramme muskler og muskelknuter behandles med en kombinasjon av trykk og stryk. Målet er å komme ned til og stimulere dypere lag i muskulaturen.

Shiatsu-massasje

Østlig massasjemetode som styrer energiene (energiflyten) i kroppen ved hjelp av trykkbehandling.  

Hvordan foregår behandlingen?

Massasjen foregår med pasienten liggende på en benk. Avspenning er viktig og atmosfæren i rommet er harmonisk og varm, gjerne med dempet belysning og beroligende barkgrunnsmusikk.  

Kan massasje medføre bivirkninger?

Dette er et området som ikke er godt dokumentert, men det er bred enighet i fagmiljøet om at massasje har svært få bivirkninger. Skulle det oppstå smerter etter behandlingen vil disse være milde og gå raskt over. Typiske plager etter behandlingen kan være muskelsmerter, stølhet, kink og hevelser. Er eteriske oljer blitt brukt kan det oppstå allergiske reaksjoner. Sannsynligheten for at det er noe alvorlig er svært liten , men er plagene sterke eller ikke går over må du oppsøke lege.
Husk alltid: Du må aldri skjule informasjon for behandleren, alt relevant vedrørende skjelett, ledd og muskler må frem. Det er viktig at behandleren har en komplett oversikt over din helsetilstand, både for å kunne velge rett behandlingsform samt unngå at det oppstår problemer og bivirkninger. Betennelser og infeksjoner kan forverres ved massasje. Har du spesielle helseproblemer kan det lønne seg å diskutere med lege/fastlege om massasje er en riktig behandling for deg. Er du gravid eller har problemer med hjerte, blodsykdommer, hud og nerveskader må dette fram på før behandlingen starter.

You may also like...