Hudpleie


Bli kvitt brillene dine!
Memira er størst i Norden innen øyelaser og linsebytteoperasjoner. Nærsynthet, langsynthet, alderssyn eller skjeve hornhinner? Det første skrittet for å få rettet synsfeilen din, er å komme til en forundersøkelse. Her får du svar på om vi kan behandle din synsfeil. Dine øyne er i trygge hender. Les mer på www.memira.no


ABC Klinikken – Sentrum – www.abc-klinikken.no
Akademikliniken – Sentrum – www.akademikliniken.no
Annes Hudpleie & Spa – Sentrum – www.anneshudpleie.no
Beauty and the City – Sentrum – www.beautyandthecity.no
Bergen hudpleie – Sentrum – www.bergenhudpleie.no
Bergen Hudpleieklinikk – Nesttun – www.boutiquemessegue.no
ClinicIT – Hudpleie – Sentrum – www.clinicit.no
Harmoni Hudpleie – Åsane – www.harmonihudpleie.com

Haukeland MediSpa – Haukeland – www.haukelandmedispa.no
IK- Hud og helse – Kokstad – www.ikhudoghelse.no
Kjerstis Hudpleie – Sentrum – www.kjerstishudpleie.no

Kristines Clinique – Fyllingsdalen – www.kristinesclinique.no
Vannkanten Spa og Bodycare – Vannkanten / Loddefjord – www.spabodycare.no
Åsane Hud og Fotpleie – Ulset / Åsane – www.asanehudogfotpleie.no


 

Hvilken hudtype har du?

Skal du gjøre riktige valg for hudpleie må du bli bedre kjent med huden og hudtypen.

Slik sjekker du hvilken hudtype du har.

Først må huden rengjøres grundig, helst to ganger etter hverandre. Huden skal være tørr. Vent deretter i ett par timer. Trykk en bit husholdningspapir på huden. Får papiret flekker har du en fet hudtype. Sjekk flere steder i ansiktet, det kan være variasjoner. Er papiret uten flekker har du tørr hud, selv om huden ser glinsende ut. Har papiret svake flekker har den en nøytral og normal hudtype.

Normal hud

Normal hud holder seg myk og er ikke stram etter en grundig rengjøring. Fettproduksjonen er normal og huden er ren og med sjelden forekomst av hudorm og kviser..

Fet hud

Fet hud er glinsende selv etter rengjøring. Porene er synlige og det er vanlig med hudorm (svarte prikker i huden). Mange med fet hudtype plages med kviser.

Tørr hud

Tørr hud føles hard og sammentrukket etter vask. Huden har en matt og hard overflate. Tørr hud må tilføres fuktighet med kremer av god kvalitet som trekkes inn i huden (billige kremer av dårlig kvalitet legger seg ofte på hudoverflaten og trenger ikke ned i huden).

Blandet hud

Blandet hud betyr at hudtypen både er normal, tørr og fet. Hudtypen varierer mellom kroppsdelene og typiske fete soner er nese og panne. Hendene er ofte en tørr hudsone.

Sensitiv hud

Sensitiv hud er tynnere enn vanlig hud, noe som hos mange også er synlig. Blodårene ligger tett ved hudoverflaten. Sensitiv hud blir lett påvirket av eksterne forhold som tørr luft, vind og sol. Både normal, fet og tørr hud kan være sensitiv.

 

You may also like...