Helsekost


Bli kvitt brillene dine!
Memira er størst i Norden innen øyelaser og linsebytteoperasjoner. Nærsynthet, langsynthet, alderssyn eller skjeve hornhinner? Det første skrittet for å få rettet synsfeilen din, er å komme til en forundersøkelse. Her får du svar på om vi kan behandle din synsfeil. Dine øyne er i trygge hender. Les mer på www.memira.no


Kinsarvik Naturkost – Flere butikker, se nettside – www.kinsarvik.no
Life – Flere butikker, se nettside – www.life.no
Sunkost – Sentrum, Oasen, Nesttun – www.sunkost.no
Vita – Flere butikker, se nettside – www.vita.no


 

4 råd for kjøp og bruk av kosttilskudd og helsekostprodukter

 

1. Ikke tro på alt som står i reklamen

Det finnes mange effektive helsekostprodukter på markedet, men ikke alle holder hva de lover. Du skal være forsiktig med produkter som markedsføres som fantasiske universalmiddel og som lover utrolig effekt på kort tid. Påstår produsenten eller leverandøren at produktet har en garantert effekt og/eller er 100% uten bivirkninger er det stor sannsynlighet for at dette er feil. Naturmidler er ikke så sterke som vanlige medisiner og en behandling tar ofte litt lengre tid. Det har også skjedd at naturlige kosttilskudd er tilsatt legemidler for å forsterke effekten, og da er jo mye av hensikten borte.

 

2. Naturlige produkt er ikke alltid uten bivirkninger

Naturlig er ikke det samme som sikkert når det gjelder helsekost. At et produkt kun inneholder ingredienser fra naturen betyr ikke at det er uten bivirkninger. Det er mange farlige stoffer i naturen som kan gi bivirkninger. At produktet ikke inneholder kjemikalier eller kunstige tisetningsstoffer betyr ikke at det er trygt.  

3. Urter kan være giftige

Produkter som markedsføres som helsekost og naturmidler inneholder ofte urter fra naturen. Det finnes mange typer urter og enkelte er klassifisert som legemidler og reseptpliktige legemidler av Statens legemiddelverk. Dette er urter som du skal være forsiktig med. Disse kan gi alvorlige bivirkninger ved for høye doser eller kombinert med andre legemidler. Eksempel på reseptpliktige og potensielt helsefarlige urter er valurt, hasselurter, aprikoskjerner og hestehov. Disse produktene selges ikke i helekostforretningene men kan ofte kjøpes via på internett, noe som ikke anbefales.  

 

4. Vær forsiktig med å kjøpe helsekost og kosttilskudd på internett

Skal du kjøpe helsekost og kosttilskudd fra på internett må du engasjere deg i å få klarhet i hva produktene inneholder. Produktene er ofte ikke kontrollert og godkjent av norske myndigheter. Det finnes i tillegg mange useriøse leverandører som har påført folk helseproblemer. Det er leverandørens ansvar å kontrollere at produktene tilfredsstiller de lover og regler som gjelder, men dette kan du ikke stole på alltid skjer. Det første du må gjøre er å studere innholdsdeklarasjonen nøye. Vær oppmerksom på /sjekk nøye, om noe av innholdet er registrert i Norge som legemidler, eventuelt som reseptpliktige legemidler. Det kan være lurt å sjekke at ingredienser ikke er klassifisert som et reseptpliktig legemiddel. Deretter bør du google produktet for å se etter kommentarer, erfaringer og annen informasjon. Skal du handle helsekost og kosttilskudd på nettet, hold deg til kjente og seriøse nettbutikker.  

You may also like...