Aromaterapi


Bli kvitt brillene dine!
Memira er størst i Norden innen øyelaser og linsebytteoperasjoner. Nærsynthet, langsynthet, alderssyn eller skjeve hornhinner? Det første skrittet for å få rettet synsfeilen din, er å komme til en forundersøkelse. Her får du svar på om vi kan behandle din synsfeil. Dine øyne er i trygge hender. Les mer på www.memira.no


Face It Hud og kroppspleie i Bergen – Sentrum – www.faceit-hudpleie.no
Fjellkvann Helse og Velvære – Straume / Sotra – www.fjellkvann.no

Kristines Clinique AS – Fyllingsdalen – www.kristinesclinique.no
Spiren Terapi – Sentrum – www.spirenterapi.no


 

Hva er aromaterapi og eteriske oljer?

Aromaterapi er en alternativ behandling som er basert på anvendelse av eteriske oljer. Eteriske oljer er oljer utvinnet fra planter. De fleste planter inneholder olje og det finnes derfor et stort antall forskjellige eteriske oljer, med stor variasjon i egenskaper, lukt og farge. Aromaterapi behandling skjer i form av massasje, kompresser, bad og inhalering. Oljer tas lett opp i huden og kroppen.  

 

 

Hvilke plager og sykdommer kan aromaterapi behandle?

Aromaterapi blir brukt for å behandle og forbygge en lang rekke fysiske plager og sykdommer. Her er noen:

  • Hudproblemer

  • Muskelsmerter, reumatiske plager

  • Hormonrelaterte problemer, menstruasjon/pms,

  • Angst, søvnforstyrrelser, migrene, depresejon

  • Sykdom i luftveier

  • Mage- tarmforstyrrelser

  • Graviditetsplager

Hvordan foregår behandlingen?

Behandleren starter med å kartlegge pasientens problem og velger ut hvilke oljer som skal benyttes samt bestemmer hvilken form behandlingen skal ha. Massasje er den vanligste formen. Oljen masseres inn i huden. Behandlingen er beroligende, legende og gir velvære.  

Trenger du mange behandlinger?

Dette vil variere, men det er vanlig med flere behandlinger. En behandling (massasje) tar omtrent en time.  

Finnes det bivirkninger?

Eteriske oljer er sterke og må benyttes på riktig måte. Oljene må utblandes med basisoljer (oliven, drue eller mandel m.fl.). Følges reglene nøye er det liten fare for bivirkninger. Huden kan bli litt sår i perioden etter behandlingen, enkelte kan også oppleve kvalme og vondt i hodet. Hud påført olje må ikke utsettes for sollys. Det må også tas hensyn om pasienten har hudsykdommer som eksemer og allergier eller har høyt blodtrykk.  

Fungerer aromaterapibehandling?

Det er mye forskning rundt aromaterapi og dens effekter i behandlingen av ulike sykdommer og fysiske plager. Noen av effektene som er dokumentert gjennom forskning er: – Aromaterapi fører til lindring av smerter og forbedrer livskvaliteten hos personer med ulike typer kreft. – Aromaterapi har vist god effekt i behandlingen av muskelrelaterte smerter, inkludert plager i sener og ledd. – Reduksjon av smerte og kvalme for mange sykdommer. Aromaterapibehandling fører i de aller fleste tilfeller til økt velvære og livskvalitet for pasientene.  

Aromaterapien har røtter flere tusen år tilbake

Planter har vært i bruk som behandling for sykdommer i flere tusen år, helt tilbake til Romertiden. I det gamle Egypt var det stor kunnskap om bruk av planter og oljer i behandling av sykdom. Det var faktisk over 3.000 år gamle papyrusruller som ble funnet og tolket på slutten ab 1800-tallet som er utgangspunktet for dagens aromaterapi. Papyrusrullene inneholdt beskrivelser over 800 planter og hvilken effekter de hadde i forbindelse med sykdomsbehandling. Begrepet aromaterapi ble etablert i 1920 årene av franske forskere som hadde forsket på eteriske oljer og bruken av disse. I 1950 årene ble massasje lagt inn som en del av behandlingen med eteriske oljer.    

You may also like...