Stresset ?

Fotball stress

Innholdsfortegnelse

Fotball stress

Hvis svaret på dette spørsmålet er ja, anbefaler vi deg å puste dypt inn og sette deg ned i godstolen. Husk at du tross alt bor i verdens rikeste land, og at det som oftest finnes en løsning på hverdagsproblemene dine.

For mye stress skal allikevel ikke undervurderes, og det er gjennomført flere studier som viser at stress fører til brå humørsvingninger og en mindre trivelig hverdag. I denne artikkelen skal vi derfor se noe nærmere på tiltak du kan iverksette, sånn at du får tilbake livsgleden.

Hjem og fritid 

Hvis du har huset fylt med ektefelle og barn, skjønner vi at det raskt kan bli masete når de fleste forventer at du skal være tilgjengelig hele tiden. I slike tilfeller er det viktig å kunne sette foten ned og si at nok er nok. Sett deg selv i sentrum og se til at du får nok søvn og hvile. Alle voksne mennesker behøver minst åtte timer søvn i døgnet, og det er derfor viktig å få ungene i seng og skru av alle de elektroniske dingsene rundt om i husstanden.

Hvis du føler det hele blir for mye, kan det lønne seg med en kort tur ut i skog og mark. Løping og sykling er for eksempel gode alternativer som holder deg i aktivitet, og som gjør at du tenker på andre ting. Du har sikkert selv merket hvor frisk og opplagt du føler deg etter en lang gå-, sykkel- eller løpetur. Hvis helsa skranter litt eller været er dårlig, kan du ta deg en tur på fotballkamp. Den norske seriefotballen ruller for fullt, og på nettet kan du sjekke oppdaterte fotball odds og sjansene til det lokale laget denne sesongen. Spillselskapene har et omfattende tilbud på de norske kampene, og du kan derfor daglig sjekke om det finnes noen kamper du kan se eller spille på.

På jobb

Mange av oss har et veldig høyt ambisjonsnivå, men det er allikevel viktig å huske på at de aller fleste tross alt er høyst ordinære. Det er derfor viktig at du innretter livet etter noe som faktisk er realistisk å oppnå. Er du høyt utdannet, men stresser med å få en jobb som passer kvalifikasjonene dine? Da bør du kanskje justere deg ned noen hakk og innse at du må ta til takke med en helt vanlig jobb som de fleste andre. Mange er skremt over å leve et såkalt «A4»-liv, men husk at det tross alt er disse menneskene som får samfunnet til å gå rundt.

Prøv også å bli bedre kjent med kollegene dine. Hils på dem med et smil hver morgen, og engasjer deg i ting som angår dem. Dette fører til et bedre samhold på teamet og at andre mennesker også vil tre støttende til for deg en dag det skulle butte i mot. Livet går i bølger for de fleste av oss, og det er derfor viktig å ha noen rundt seg når det blåser som verst. Fokuser på det du har oppnådd på jobb i stedet for det du ikke rakk. Ta kritikk som noe positivt, og bruk denne til å gjøre det bedre neste gang. Husk at ingen av oss er ufeilbarlige, og at vi bare lever én gang.

You may also like...