Kom i form med tennis

Trening

Tennis har tradisjonelt vært en sport som er mest populær i Sverige, men interessen for sporten skjøt fart på 1980-tallet hvor det ble bygget flere baner i det langstrakte landet vårt. Det kan være lurt å lese seg litt opp om sporten på forhånd, og det finnes ressurser på nettet som kan hjelpe deg med å komme i gang, og som selvfølgelig har alle de siste tennisnyhetene og oddsen. Her kan du lese mer om stjernene og hva de gjør for å forberede seg til viktige konkurranser.

Tennis gjør at du kan trene hele kroppen

De fleste av oss sitter i dag stille bak en datamaskin i hverdagen, og det er derfor lett å legge på seg noen ekstra kilo. Dette er spesielt et fareelement nå i desember, og det er derfor viktig å holde formen ved like, sånn at du unngår det verste julefettet. Det er få ting som kan slå følelsen når kiloene begynner å falle av, og bonusen med tennis er at du kan spille og ha det gøy samtidig som du trener opp kroppen.

Tennis er god trening for hele kroppen ettersom sporten utvikler de aerobiske evnene dine og fører til at du blir langt mer bevegelig. Dette gjør at kroppen blir mer fleksibel, og du føler at du klarer å gjøre flere ting. På sikt får du også økt styrke og fart og bedre balanse. Husk at tennis er en krevende idrett som krever mye løping og et visst ferdighetsnivå. Det kan derfor være lurt å finne en partner som ligger på omtrent samme nivå som deg, sånn at du får maks. ut av treningen. Som mosjonist bør en time eller to på tennisbanen forbrenne en hel del kalorier, men du kan også forberede deg til selve kampen ved å gjøre enkle oppvarmingsøvelser, sånn at kroppen er klar til økten på tennisbanen.

Gjør som stjernene

De aller største stjernene på tennisbanen følger et strengt diett- og treningsregime. Det er ingen som forventer at du skal være på nivå med dem, men det kan allikevel være lurt å hente noen tips, sånn at treningen blir mest mulig effektiv. Roger Federer kjører blant annet et hardt regime med vektløfting, langløp, sprint og diverse apparater på treningssenteret. Grunnen til dette er at det er nødvendig å trene opp hele kroppen for å kunne konkurrere på det høyeste nivået. Et lignende regime benyttes av andre stjerner som Djokovic, Sharapova, m.fl. Djokovic anbefaler at du lager din egen diettplan, et råd det er lett å støtte. Ingen kjenner kroppen din bedre enn deg selv, og du vet best hvordan du reagerer på ting du putter i deg. Djokovic anbefaler også at du kutter ut gluten og holder deg unna sukkerdrikker. Husk allikevel at det viktigste er ikke hva du spiser, men hvordan du putter maten i deg. Dette betyr at du ikke skal spise for raskt, og ta deg god tid til å bli ferdig med måltidet.

 

 

Bilde: Marianne Bevis

Du oppnår nok ikke samme form- og ferdighetsnivå som Roger Federer ved å hive deg på tennisbølgen, men du kommer snart til å oppdage at sporten gjør godt for kropp og sjel.

You may also like...