Kom deg tilbake på sykkelsetet

Sykkelsete

Det er sant hva de sier om sykling – har man først lært det, så glemmer man det ikke. Det tar ikke lang tid før du suser av gårde på to hjul selv om både formen og teknikken kanskje er litt rusten nå.

Sykkelbyen Bergen

Bergen er den perfekte byen for sykling, sommer som vinter. Enten du er erfaren syklist, ønsker å børste støv av gamle kunster eller er fullstendig nybegynner, er det rom og muligheter for alle. Du trenger dessuten ikke ha din egen sykkel, Bergen har nemlig egen bysykler som du kan leie ved hjelp av en mobilapp, og de er tilgjengelige året rundt. Sykling er utmerket enten du pendler, mosjonerer, ferierer og utforsker eller bare synes det er en fin måte å komme deg rundt omkring på. Det er rekke flotte sykkeltraseer både i Bergen sentrum og utenfor av ulike lengder og vanskelighetsgrader. Noen av rutene det kan være verdt å sjekke ut er Utsiktsturen som er en relativt flat tur med flott utsikt, Svartediksturen hvor du ikke vil møte forstyrrende biltrafikk og kan nyte de naturskjønne omstendighetene i fred og ro, eller Sentrumsturen der du, som navnet avslører, holder deg i Bergen sentrum. På https://www.sykkelbyenbergen.no/sykkelruter/ kan du finne flere spennende sykkelruter som er inntil 30 minutter sykling fra Bergen sentrum. Kanskje det kan friste å prøve VM-løypene fra 2017 også, hvor du blant annet kan bryne deg på Fløyen-stigningen?

Bergen

Bergen av NatalieMaynor via Flickr (CC BY 2.0)

Norge som sykkelnasjon

Norge har hatt flere kjente syklister som har hevdet seg på et internasjonalt nivå opp gjennom årene, for eksempel Dag Otto Lauritzen som blant annet kan se tilbake på høydepunkter som åtte deltakelser i Tour de France, første nordmann til å vinne en etappe i rittet i 1987, to NM-gull og en OL-bronse fra Los Angeles i 1984. Thor Hushovd må selvfølgelig også nevnes, som hadde en veldig suksessfull karriere med meritter som VM-gull i landeveissykling i 2010, ti etappeseire i Tour de France og to ganger vinner av den grønne trøya. Det er også flere nordmenn som imponerer på et internasjonalt nivå i dag, blant annet Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm, som alle er del av UAE Team Emirates. Dersom du er interessert i å følge med på sykkelnyheter og sportsspill kan du gå inn på https://extra.bet365.com/news/nn/Sykling for å holde deg oppdatert på høydepunktene fra sykkelverdenen. Det er nok mange som allerede har startet å telle ned dagene til Tour de France som tråkkes i gang i Nice i slutten av juni.

Sykkelsete

Kilde: Unsplash

Kom i gang med sykling

Det er mange gode grunner til å ta opp sykling. I tillegg til å være et utrolig praktisk fremkomstmiddel, er det også en god og skånsom måte å komme i form på. Vi anbefaler å sjekke ut artikkelen https://www.dn.no/sykkel/ hvor kan du plukke opp noen gode tips fra treneren til Alexander Kristoff. Mange vegrer seg for å komme i gang med sykling fordi de tror man trenger en racersykkel til flere tusen kroner og supertekniske klær. Det er ingenting i veien for å bruke sykkelen du allerede har stående i boden og joggebuksene du også bruker til Netflix-maraton som nybegynner. Det viktigste er å komme seg på sykkelen og være i aktivitet. Noen foretrekker å sykle alene, mens andre trenger litt drahjelp fra andre syklister. Dersom du ikke klarer å overtale noen til å bli din nye sykkelkompanjong, er det flere sykkelklubber å velge mellom i Bergensområdet enten du har planer om å konkurrere eller bare vil ha noen turkamerater. Ut på tur, aldri sur.

You may also like...