Hva er god mat for å kurere smerte ?

Mat

Nyere forskningsstudier avslører at noen gode matvarer kan kurere smerte.

Ved å spise riktig mat kan du få lindring av ryggsmerter, knesmerter, smerter ved anstrengelse, leddgikt, knesmerter, leddsmerter, hodepine og migrene. God mat er naturlige kurer mot vanlige plager, mens de samtidig bidrar til sunn livsstil, energi og vekst. Det er spennende å lese studier med resultater som disse. De viser at visse matvarer er like effektive som vanlige smertestillende medisiner ibuprofen for å lindre smerte. Mennesker som har å gjøre med kroniske eller sporadiske smerter, vil glede seg over å høre hvordan mat løfter en rekke smerter. Den gode maten målrettet med smerteforskning er røde druer, ingefær, soya, svulst, kirsebær, koffein og fisk. Dette er de gunstige, smertelindrende matvarene.

Røde druer

Røde druer er nyttige for herding og lindring av smerte. Den smertestillende forbindelsen i røde druer er resveratrol, en kraftig ingrediens for å blokkere enzymer som bidrar til vevsdegenerasjon. I laboratorieforsøk beskytter resveratrol brusk mot den typen skade som forårsaker ryggsmerter. Andre matvarer rike på resveratrol er blåbær og tyttebær og rødvin.

Ingefær

Ingefær, den krydrede roten, er kjent som et fordøyelseshjelpemiddel og en kur mot kvalme og fordøyelsesbesvær. Nå viser studier at ingefærekstrakt lindrer sårheten ved kroniske knesmerter. Med ingefær trenger pasientene mindre smertestillende medisiner og er mer komfortable og mer mobile. Annen forskning viste at ingefær er effektiv som smertestillende middel for generell trening og treningssmerter.

Soya

Næringsverdien til soya og soyaprodukter som tofu, soyamelk, soyahamburger og edamame er allerede kjent. Men nå er soya en bevist kur mot knesmerter ved slitasjegikt. Isoflavonene i soya har betennelsesdempende egenskaper som reduserer hevelse, og dermed kurerer og lindrer smerte. Pasienter som spiste omtrent 40 gram soyaprotein hver dag i tre måneder, kunne halvere smertestillende medisiner. Fordelene med soya i kur smerte starter om noen få uker.

Tumeric

Tumeric er det dype oransje-gule krydderet som ofte brukes i sennep, karriretter og indisk mat. Studier viser nå at svulst beroliger smertene ved revmatoid artritt like effektivt som smertestillende medisiner ibuprofen. Det er også effektivt for å beskytte leddene mot forverring av leddgikt. Gurkemeie er en av naturens mektigste healere, og har løfte om å behandle mange andre sykdommer som kreft.

Kirsebær

Kirsebær kurerer smerte fordi de inneholder antioksidanter kalt antocyaniner. Personer i en studie som spiste 45 Bing-kirsebær daglig, reduserte betennelsesnivået betydelig og dermed smertenivået. Anthocyaniner finnes også i bjørnebær, bringebær og jordbær.

Koffein

Koffein reduserer også smerte. Det er derfor mange reseptfrie medisiner med forkjølelse og hodepine inneholder cafffeine. Det tar bare to kopper kaffe for å redusere treningssmerter med nesten 50%. Koffein ser ut til å øke smerteterskelen under trening, noe som gir lengre og mer intens trening.

Fisk

Her er en god nyhet om å spise fisk. Omega-3 fettsyrene som er bra for hjertet og hjernen reduserer også smerter og betennelser på grunn av revmatoid artritt, migrene og andre autoimmune sykdommer. Å spise fisk til to eller fire måltider i uken vil sikre disse fordelene. Den anbefalte fisken er laks, atlantisk makrell, sardiner og ørret, alt med høyt omega-3 fettsyrer for å kurere og lindre smerter. Andre fisk som kveite, lett tunfisk, snapper og stripet bass er også verdifulle for smertelindring. Kosttilskudd med omega-3 er også tilgjengelig.

You may also like...