Tar du vare på føttene dine?

Neglesopp

Føttene er ofte den kroppsdelen de fleste tar for gitt og som derfor ikke får det nødvendige stell og pleie. Vi er alle avhengig av å ha sunne og sterke føtter. Vi løper, går og sliter oss ut, desverre alt for ofte med sko som ikke er optimale eller ved å ikke ta vare på føttene slik man burde.

Smerter i føttene kan indikere problemer andre steder i kroppen

Det ikke alle vet er at det er flere sykdommer som kan merkes tidligere i føttene enn noen andre steder på kroppen. Eksempler på dette er nyresvikt og hjertesvikt. Symptomet på disse sykdommene er ofte hovne føtter. Har man smerter i føttene uten at det har skjedd noen form for hevelse kan det være tegn på dårlig blodsirkulasjon. Prikking og brenning i føttene kan være tegn på sykdommer i nervene som går til bena, eller sirkulasjonsforstyrrelser. Nesten alle former for betennelse og sykdommer kan bli oppdaget i beina før andre steder.

Fotpleieartikkel1For mye belastning på bena kan også føre til skader. Det kan oppstå betennelser eller slitasje i føttene. Det kan være sprekker i huden som kommer fordi man sliter på foten slik at huden blir hardere og tykkere. Slike sprekker kan føre til infeksjoner.

Sykdommer og infeksjoner trenger ikke bare å komme fra en belastning eller et alvorlig problem, det kan også være smittsomt. Et eksempel på en slik infeksjon er fotsopp, noe som er lett å få i offentlige bad eller dusjanlegg. Fotsopp kjennetegnes ved kløe og vond lukt. Et annet eksempel er fotvorter. Disse er ikke særlig behagelige og prosessen for å ta dem vekk kan vare lenge.

Ved hjelp av fotpleie kan man forebygge slike plager på samme måte som man kan behandle dem. Det er derfor viktig å bli mer oppmerksom på føttene sine. Mer informasjon finner du her.

 

You may also like...