Fotballpersonligheter bruker yoga til både trening og meditasjon

Yoga

For kun noen tiår siden var yoga knapt noe man visste eller snakket mye om, men i dag har aktiviteten vokst seg svært populær, og praktiseres av blant annet influencere på sosiale medier, kjendiser og idrettsutøvere.

Det er spesielt yoga som dominerer når man tar en nærmere titt på hva slags sportsaktiviteter noen av våre favoritt-fotballspillere praktiserer.  Det er en svært foretrukket aktivitet fordi den kan praktiseres for å både bygge utholdenhet, bli tøyelig og regulere pust.

Yoga

Kilde: pixabay

Ettersom skade er nærmest uunngåelig i spesielt fotballverdenen, er det derfor flere fotballspillere som tar nødvendige tiltak for å sørge for at de holder seg i god nok form til å ikke pådra seg langvarige skader, både med sunne dietter og ulike treningsøkter.

En fotballspiller som tar spesielt godt vare på fysikken og helsen sin, og som har prøvd alt fra boksing, kuldebad, og til og med yoga, er Erling Braut Haaland. Det unge fotballtalentet har tidligere blitt sammenliknet med idrettsutøveren Jakob Ingebrigtsen av Olympiatoppens lege, Lars Engebretsen, som mener de begge har mye til felles.

Haaland, som for tiden er en favoritt-målscorer basert på fotball tips hos bookmakere som bet365, er godt kjent for å være svært disiplinert og en suveren fotballspiller. Sist sesong scoret han sammensatt hele 41 mål fordelt på Champions League, den østerrikske ligaen, og Bundesliga. Kanskje kan det sies at 20 åringens praktisering av blant annet yoga er en av grunnene til at han nå anses som en av de beste fotballspillerne i Europa.

Yoga praktiseres ikke bare som en treningsaktivitet, men også som en form for meditasjon, og har hjulpet flere med å komme seg gjennom mentalt tøffe tider.

Fotballpersonlighet

Kilde: unsplash

 

Sjefen til Strømsgodset Henrik Pedersen er nok et individ fra fotballverdenen som driver med yoga i hverdagen. 42 åringen begynte å praktisere yoga en tid etter tapet på foreldrene sine, og har siden funnet stor ro i aktiviteten mellom 4-6 ganger i uken.

Strømsgodset sjefen har uttalt seg om at yoga har hjulpet han med å ha færre tanker, og har også gjort at han har mer tro på seg seg selv, spesielt som sjef for Godset.

I dag anbefales yoga som den mest effektive aktiviteten når det gjelder å holde seg i god form, og ha ro i sinnet. Og det er ikke de eneste fordelene. Det finnes en rekke andre gode fordeler som kommer med å praktisere yoga, inkludert bearbeiding av skade og mer fleksibilitet.

Det er flere idrettsutøvere som i løpet av sine karrierer ender opp med å utvikle ulike typer plager; den mest kjente av disse plagene er ryggsmerter, og i det tilfellet er yoga en aktivitet som har vist seg å hjelpe enormt for mange av dem. Den sees også på som et spesielt godt alternativ når det gjelder å forbedre tilstandene til folk som plages av ryggsmerter uten å måtte gå i kirurgiens retning.

For de som kanskje er nysgjerrige på yoga eller ønsker å prøve noe nytt, er det aldri for sent å starte. Om man leter godt nok, vil man i tillegg finne ulike steder rundt om i Norge som nå tilbyr yogatimer helt gratis.

You may also like...