Helse & Psykologi

A therapist holding a stress managing course

Stress : Hvordan lære seg å mestre stress

Stress er en naturlig del av livet, men når det blir for mye kan det ha alvorlige helsemessige konsekvenser. Å lære å mestre stress innebærer først og fremst å anerkjenne at du opplever stressende situasjoner eller følelser. Deretter handler det om å utvikle strategier som hjelper deg med både kort- og langsiktig håndtering.

Endetarmskreft : hvilke symptomer du bør kjenne igjen

Endetarmskreft : Hvilke symptomer du bør kjenne igjen

Endetarmskreft er en type kreft som utvikler seg i endetarmen, den siste delen av tykktarmen. Symptomer på denne sykdommen kan variere fra person til person og noen ganger være vanskelig å identifisere da de ofte ligner symptomer på mindre alvorlige helseproblemer. Vanligvis inkluderer symptomene blod i eller på avføring, vedvarende forandringer i tarmvanene slik som diaré eller forstoppelse, konstant følelse av at du trenger å ha en tarmaffæring (tenesmus), magesmerter eller ubehag samt uforklarlig vekttap. Andre tegn kan også omfatte svakhet og trøtthet uten kjent grunn.

Tannlege

Hvilke tannproblemer trengs oftest behandling ?

Tannhelse er en viktig del av vår generelle helse og velvære. Dessverre kan mange mennesker oppleve tannproblemer som krever umiddelbar behandling for å unngå ytterligere komplikasjoner eller ubehag. Her vil vi se på de fire vanligste tannproblemene som oftest trenger rask intervensjon.

Kan jeg ha senvirkninger/plager som følge av covid-19?

Kan jeg ha senvirkninger/plager som følge av Covid-19 ?

Ja, det er mulig å oppleve senvirkninger eller plager etter en Covid-19-infeksjon. Disse kan variere fra mild til alvorlig og kan vare i uker eller måneder etter at du har blitt bedre av viruset. Noen mennesker refererer til disse som «Long-Covid». Senvirkningene inkluderer tretthet, pusteproblemer, leddsmerter og kognitive problemer som hukommelsestap og forvirring. Det forskes fortsatt på langtidseffektene av Covid-19 da sykdommen bare har vært kjent siden slutten av 2019.

Lymfedrenasje : hvordan foregår prosessen?

Lymfedrenasje : Hvordan foregår prosessen ?

Forståelse av Lymfedrenasje: En Trinnvis GuideLymfedrenasje er en terapeutisk prosess som har vist seg å være effektiv i behandling av ulike helseproblemer, inkludert lymfødem og andre tilstander relatert til dårlig sirkulasjon. Denne artikkelen vil...

Hvordan påvirker vakumkopping kroppen?

Hvordan påvirker vakumkopping kroppen ?

Vakumkopping er en alternativ medisinsk behandling som har blitt stadig mer populær de siste årene. Denne gamle kinesiske terapiformen bruker sugekopplignende enheter for å skape et vakuum på huden, noe som fører til at hud og underliggende vev trekkes opp i koppen. Men hvordan påvirker denne prosessen egentlig kroppen? Spesielt når det gjelder effekten av vakumkopping på blodsirkulasjonen.

A man with influenza and fever aching in his muscles

Hvorfor får man vondt i musklene ved influensa ?

Influensa er en vanlig sykdom som rammer millioner av mennesker hvert år. En av de mest ubehagelige symptomene på influensa er muskelsmerter, og mange lurer på hvorfor dette skjer. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan influensa kan forårsake disse smertefulle opplevelsene.

Mage problemer? Diagnoser og tegn på sykdom

Mage problemer ? Diagnoser og tegn på sykdom

Vanlige årsaker til mageproblemerMageproblemer kan være en kilde til stor ubehag og bekymring for mange mennesker. Det er viktig å kunne identifisere de vanligste årsakene til mageproblemer, slik at man kan få riktig diagnose...

Person with adhd symptoms

Hvordan blir man diagnostisert med ADHD ?

Symptomer og tegn på ADHDADHD, eller Attention Deficit Hyperactivity Disorder, er en nevrologisk lidelse som påvirker både barn og voksne. Det kan være utfordrende å få riktig diagnose for ADHD da symptomene varierer fra...

Hvilke plager kan en kiropraktor hjelpe deg med?

Hvilke plager kan en kiropraktor hjelpe deg med ?

RyggsmerterEn kiropraktor er en helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av muskel- og skjelettplager. De jobber med å gjenopprette bevegelsesfunksjonen i leddene, samt lindre smerte og ubehag for pasientene sine. En vanlig plagsom tilstand...