Sist oppdatert: 11. februar 2016


Solarium


Brun og Blid – Flere avdelinger, se nettsiden – www.brunogblid.no


 

Sol og vitamin D

Sol og et kosthold rikt på vitamin D reduserer risikoen for brystkreft med opptil 43 prosent. En studie basert på 70 000 kvinner bekrefter at det avgjørende aspektet er tilstrekkelig med UVB-stråling – kosthold eller kosttilskudd har bare en støttefunksjon. Regelmessig opphold i solen og et kosthold rikt på vitamin D reduserer risikoen for brystkreft med rundt 32 til 43 prosent. Den avgjørende faktoren i forebyggingen er eksponering mot en tilstrekkelig dose UVB-stråler.

Mat som er rik på vitamin D, slik som fisk, melkeprodukter, egg og visse typer oljer eller kosttilskudd, kan riktignok øke effekten av solen, men har liten effekt på forekomsten eller progresjonen av sykdommen når de brukes alene. 

Previous Homøapati
Next Fysioterapi